Scrolla i sidled för att se fler bilder »»

I en liten bar ute på den belgiska landsbygden. Där samlas vi en sen kväll för att smida planer som kan vara det som kan vara skillnaden mellan vinna eller försvinna.

Gruppen består av sex belgare, fyra norrmän och två svenskar. Gemensamt för gruppen är vi alla vill hjälpa Emma Johansson på det sätt vi kan. De flesta är personliga vänner till Emma och hennes man Martin från byn där de bor.

Martin har som lagets sportchef ett hektiskt schema så här mitt under tävlingssäsongen så även om mötet är väldigt uppslupet finns det en mer allvarlig uppgift att diskutera. De belgiska vännerna kommer vara lagets inofficiella supportteam längs banan.

På en del kullerstenssträckor under Flandern Runt kommer karavanen med servicebilar inte fram. Det är där man kommer stå med reservhjul ifall Emma eller hennes lagkamrater får punktering. Snabb service är ofta skillnaden mellan vinna eller försvinna.

När kvällen hunnit bli sen och barägaren börjar skramla med stolarna och vill stänga tar Martin oss med ut på en tur längs banan. I backe hittar vi ett gäng fans som målar sina idolers namn i gatan i nattmörkret.

Alla har vi våra sätt att hjälpa fram cyklisterna.


» KommenteraHjälten på Kapelmuur Mannen från Wilhelmina Maila Christer Alriksson Go:Green Creative Commons Fansen Merde! Kapelmuur video Inledning Emma! Herrarna på Kapelmuur Tack Kapelmuur Crash! Innan proffsen kommer Koppenberg Kampen Vännerna Damerna