Scrolla i sidled för att se fler bilder

Folkfesten har pågått flera timmar när herrarna närmar sig Muur-Kapelmuur. Amerikaner, belgare, fransmän och en och annan nordbo trängs i den branta slänten ner mot kullerstensvägen.

Där fotbollen har sina huliganer har cykelsporten bara väldigt väldigt entusiastiska fans. Det finns inte en antydan till bråk eller att vilja förstöra. Det är ju folkfest och Flandern Runt.

Vi hör hur jublet stiger och plötsligt kommer dom runt kurvan nere i backen. Fabian Cancellara är först i ledargruppen som passerar oss och jag slås över hur overkligt snabbt cyklisterna forcerar den sanslöst branta delen av backen som jag står i.

Resten av klungan passerar och desperat försöker jag hänga med på vilka cyklisterna är. Först när han passerat med flera meter ser jag Gustav Larsson mitt i klungan. Samma sak med min absoluta favoritcyklist Thomas Voeckler.

På nån minut är det över. Med adrenalinet fortfarande pumpande i kroppen känner jag att jag skakar i kroppen och ler nått så fantastiskt stort.

Magi!


» KommenteraHjälten på Kapelmuur Mannen från Wilhelmina Maila Christer Alriksson Go:Green Creative Commons Fansen Merde! Kapelmuur video Inledning Emma! Herrarna på Kapelmuur Tack Kapelmuur Crash! Innan proffsen kommer Koppenberg Kampen Vännerna Damerna