Scrolla i sidled för att se fler bilder

Branta stigningar, ojämna och svårberäknade kullerstenar, trötta ben och avtagande koncentration. Krasherna kommer som ett paket på posten bland motionärerna på Flandern Runt.

Som tur är är hastigheten ofta låg så skadorna blir för det mesta begränsade. Med lite hjälp från publiken och medcyklisterna är de flesta snart uppe på cykeln igen.

Annat blir det imorgon när proffsen kommer. Det är då de flamländska kullerstenarna kommer skörda sina riktiga offer bland de som inte är på rätt plats på vägen vid rätt tillfälle.

Jag tror det var Magnus Bäckstedt som beskrev tricket med att köra på den belgiska kullersten att man skall hålla i styret utan att hålla i styret och sitta på sadeln utan att sitta på sadeln och dessutom attackera kullerstenen som om det vore en spurt.

Kullerstenen på Flandern Runt är ren galenskap. Men så fantastiskt klassisk galenskap.


» Kommentera


Hjälten på Kapelmuur Mannen från Wilhelmina Maila Christer Alriksson Go:Green Creative Commons Fansen Merde! Kapelmuur video Inledning Emma! Herrarna på Kapelmuur Tack Kapelmuur Crash! Innan proffsen kommer Koppenberg Kampen Vännerna Damerna